آموزش ترفند های عکاسی در شب
شاید عکاسی در شب کمی سخت به نظر برسد اما با رعایت برخی نکات میتوانید عکسهای بی نظیری از ماه، آتش بازی، پرترههای زیبا و چراغهای ماشینهای در حال حرکت بگیرید. عکاسی در شب به دلیل وجود نور کم کمی چالشبرانگیز است، همین نور کم باعث میشود که نتیجهی کار و عکسهای گرفته شده دارای نویز زیادی باشند. با استفاده از برخی تنظیمات و تجهیزات مناسب میتوانید عکسهای فوقالعادهای در شب بیاندازید. این مقاله یک راهنمای عکاسی برای مبتدیانی است که دوست دارند عکسهای زیبا و بینقصی از مناظر شبانه، چراغهای خیابان، مراسم آتشبازی و ماه بیاندازند.
عکاسی از ماه
برای به کار بستن این تکنیک به لنز زوم ۳۰۰ میلیمتر نیاز خواهیدداشت. دوربین SLR خود را روی یک سهپایه و در جای مسطحی قرار دهید. این تنظیمات دستی را در دوربینتان اعمال کنید: ISO ۱۰۰ ، دریچهی دیافراگم f/۹ ، میزان نوردهی -۵ یا کمتر و مقدار وایت بالانس را در حالت اتوماتیک قرار دهید. حالت self-timer ده ثانیه ای را انتخاب کنید. بدون سهپایه، عکاسی نکنید چرا که ممکن است عکستان در نهایت تار شود. تا حد ممکن، کوچکنمایی کنید. عکاسی را ابتدا با فوکوس خودکار شروع کنید سپس فوکوس دستی را هم امتحان کنید. میتوانید تنظیمات حداکثر فاصلهی کانونی را نیز امتحان کنید. چند عکس بیاندازید و سپس نتیجهی کارتان را مقایسه کنید؛ با این تنظیمات و به کار بستن این تکنیک، قطعاً نتیجهی مطلوبی خواهید گرفت و از نتیجهی کار راضی خواهید بود.
عکاسی از آتشبازی
تکنیکهای عکاسی از مراسم آتشبازی سادهتر از آن چیزی است که فکر میکنید. نکتهی مهم در این مورد این است که جای مناسبی پیدا کنید تا بتوانید کادربندی صحیحی داشته باشید. با امتحان کردن سرعتهای مختلف شاتر میتوانید عکسهای کاملاً متفاوتی بگیرید از عکسهای شارپ گرفته تا عکسهایی که دارای افکتهای تاری هستند. قبل از شروع آتشبازی در محل حاضر شوید و جای مناسبی انتخاب کنید تا بتوانبد به خوبی کادربندی کنید. دوربینتان را روی یک سهپایه قرار دهید. میزان سرعت شاتر را ۴-۵ ثانیه و دریچهی دیافراگم را f/۸ قرار دهید. فلاش را خاموش کنید و مقدار ISO را پنجاه یا صد در نظر بگیرید. کوچکنمایی کنید و کادر مناسب را پیدا کنید. تایمر را تنظیم کنید و شروع به عکاسی کنید. عکسهای گرفته شده را بررسی کنید و با توجه به نتایج به دست آمده، سرعتهای مختلف شاتر را امتحان کنید.
عکاسی از یک منظره در شب
بهترین سوژهها برای عکاسی منظره در شب، مناظر شهری ( به خصوص زمانی که چشمانداز شهر روی سطح آب بازتاب داشته باشد)، خانهای در کنار مزرعه، جریان آب و رودخانه، درختان و کلبهها هستند. اولین نکتهای که باید به آن توجه کنید، ترکیببندی سوژه است. دوربین را روی سهپایه قرار دهید و فلاش را خاموش کنید. این تنظیمات دستی را اعمال کنید: ISO در حدود ۱۰۰ ، سرعت شاتر ۴ ثانیه و دریچه دیافراگم f/۹. self-timer را تنظیم کنید یا از کنترل از راه دور استفاده کنید. شروع به عکاسی کنید و چندین عکس بگیرید. عکسهای گرفتهشده را به دقت بررسی کنید و سپس عکاسی را با سرعتهای مختلف شاتر و ترکیببندیهای متفاوت امتحان کنید. حتی میتوانید عکاسی سیاه و سفید را هم تجربه کنید.
عکاسی از ماشینهای در حال حرکت
این تکنیک یکی از تکنیکهای عکاسی نوردهی طولانی یا (Long Exposure Photography) است. برای گرفتن چنین عکسهایی از یک پلهوایی بالا بروید تا از زاویهی بالا به یک جاده یا بزرگراه تسلط داشته باشید. دوربین را روی سهپایه قرار دهید و ترکیببندی مناسبی ایجاد کنید. فلاش را خاموش کنید و این تنظیمات دستی را در دوربینتان اعمال کنید: دریچهی دیافراگم f/۹، سرعت شاتر در حدود بیست ثانیه و مقدار ISO را صد در نظر بگیرید. وایت بالانس را در حالت اتوماتیک قرار دهید و با کمک کنترل از راه دور یا self-timer شروع به عکاسی از سوژه کنید. نتیجهی کار را بررسی کنید سپس عکاسی را با زمانهای متفاوت نوردهی امتحان کنید.
عکاسی HDR در شب
این تکنیکها به تکنیکهای عکاسی HDR (High Dynamic Range به معنی محدودهی دینامیکی گسترده) در روز شباهت دارد. گرفتن عکسهای HDR علاقهمندان خاص خود را دارد چرا که نتیجهی کار بسیار جالبتوجه خواهد بود. بهترین سوژهها برای این نوع عکاسی، مناظر مختلف هستند. برای عکاسی HDR در شب و روز حتماً به یک سهپایه نیاز خواهید داشت. پس از مستقرکردن دوربین روی سهپایه، مقادیر AEB (Auto Exposure Bracketing) را -۲ و ۰ و ۲ در نظر بگیرید. ترکیببندی مناسبی انجام دهید و شروع به عکاسی کنید. اگر دوربینتان قابلیت تنظیمات AEB ندارد، دوربین را روی سهپایه قرار دهید و با دقت زیاد، بدون حرکت دادن و جابهجا کردن دوربین و سهپایه، سه عکس مختلف با میزان نوردهی -۲ و ۰ و ۲ بگیرید. با استفاده از نرمافزاری مانند فتوشاپ CS-۲ یا CS-۳ و یا سایر نرمافزارهای رندر HDR، این سه عکس را با هم ادغام کنید. مقادیر مختلف روشنایی (brightness)، تضاد (contrasts)، رنگ (hue)، و غلظت (saturation) را امتحان کنید تا جایی که آسمان به رنگ نارنجی یا بنفش مایل شود.